Varázslatos Gladiátorok

Az HBO csatorna saját gyártású, a 42. Magyar Filmszemlén Schiffer Pál díjjal kitüntetett dokumentumfilmje a Baltazár Színházról, Magyarország egyedüli hivatásos színtársulatáról, amely értelmi sérült színészekből áll.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

4 millió forint a Baltazár Színháznak

2011.06.09. 12:14 | Gladiatorok | Szólj hozzá!

A Magyarország egyetlen, értelmi sérült színészekből álló hivatásos színtársulatáról dokumentumfilmet készítő magyar HBO 4 millió forinttal támogatja a Baltazár Színház munkáját.

Bár az HBO elsősorban a hollywoodi sikerfilmek, sorozatok és dokumentumfilmek csatornájaként ismert, a húsz éve működő magyar HBO az amerikai produkciók mellett a hazai témákra, a magyar saját gyártásra is kiemelt hangsúlyt fektet. A társadalmi felelősségvállalás jegyében kiemelten kezeli a társadalmi problémákat feltáró saját gyártású dokumentumfilmek készítését, ebbe a sorba illeszkedik a csatorna hatodik dokumentumfilmje, a Varázslatos gladiátorok is. Az értelmileg akadályozott, fogyatékkal élő emberek társulatának munkáját bemutató dokumentumfilm készítése során az HBO csatorna szoros kapcsolatba került a Baltazár Színházzal, belepillanthattak a társulat életébe, örömeibe, problémáiba. A Varázslatos gladiátorok c. film befejezését követően a csatorna kivételes döntésre szánta el magát: 4 millió forintot adományozott a Baltazár Színháznak, melyet a társulat június 3-i előadását követően adott át.

Schulteisz Katalin produkciós vezető kiemelte: „Az HBO csatorna adományának ugyanaz a célja, amiért a Varázslatos gladiátorok c. filmet is elkészítettük: szeretnénk támogatni a Baltazár Színház kivételes törekvését, ars poétikáját. A művészet közelebb hozhatja egymáshoz az embereket. Ha a filmünket megnézve csak egyetlen embernek is megváltozik a fogyatékos emberekkel kapcsolatos látásmódja, már megérte elkészítenünk. Az HBO csatorna adománya hozzájárul ahhoz, hogy a színház folytassa működését, előadásról előadásra kinyilvánítva, hogy mekkora erő lakozik minden emberben, csak hinni kell önmagunkban és esélyt adni egymás megismerésére.”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosgladiatorok.blog.hu/api/trackback/id/tr922970226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása