Varázslatos Gladiátorok

Az HBO csatorna saját gyártású, a 42. Magyar Filmszemlén Schiffer Pál díjjal kitüntetett dokumentumfilmje a Baltazár Színházról, Magyarország egyedüli hivatásos színtársulatáról, amely értelmi sérült színészekből áll.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A sérült kisgyermeknek jár a korai fejlesztés!

2011.06.16. 12:40 | Gladiatorok | Szólj hozzá!

Mára már számtalan jól alkalmazható fejlesztő módszer ismert hazánkban, egy részük kimondottan magyar tapasztalatokon alapul, hazai szakemberek dolgozták ki. E fejlesztő terápiák lényege, alkalmazási területeik eltérőek, együtt alkalmazásuk segíti a megkésett vagy eltérő fejlődésmenetű gyerekek komplex kezelését.
A korai fejlesztés a nevében hordoz, egy nagyon fontos momentumot: a fejlesztésre szoruló csecsemő mihamarabb kapja meg a szükséges fejlesztő szolgáltatásokat. Igaz ez az értelmi sérült, látássérült, mozgássérült csecsemőkre egyaránt.
A kórházaknak, gyermekorvosi rendelőknek nincs mindig információjuk, válaszuk arra a kérdésre, hogy hova forduljanak a sérült gyermekek szülei. Körbenéztünk milyen lehetőségek léteznek, mert a sérült kisgyermeknek jár a korai fejlesztés!



Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány Pedagógiai Szakszolgálata: Korai Fejlesztő, Gyógypedagógiai Tanácsadó és Gondozó Központ
Budapesti Korai Fejlesztő Központ
Magyar Fejlesztő pedagógusok és Gyógypedagógusok Nemzetközi Szakmai Egyesülete
Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ
Dévény Alapítvány
Egyesített Szolgáltató Központ

 

 

Bármilyen gyermekre igaz, de még fontosabb egy fogyatékkal élő gyermek esetén, hogy soha ne szűnjünk meg biztosítani őt arról, hogy feltétel nélkül szeretjük, olyannak, amilyen! Mert ő éppolyan csoda, mint bármelyik másik ember!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosgladiatorok.blog.hu/api/trackback/id/tr312989085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása